Stormschades komen steeds vaker voor. Let hier op bij het verzekeren van jouw auto. Met de WA autoverzekering keert jouw verzekeraar de schade namelijk niet uit.Ga terug naar het artikeloverzicht


Bij stormschade en hagelschade aan jouw auto lopen de herstelkosten vaak in de duizenden euro’s. Je kunt het dus maar beter meeverzekerd hebben.

Bij het verzekeren van een auto wil je niet teveel betalen. Dat is voor te stellen, maar kies het liefst wel voor een ruime dekking. Dat is ook de kracht van een goed onderbouwd advies. Je wilt namelijk de meest uitgebreide dekking tegen de laagst mogelijke premie. Kiezen voor de goedkoopste WA autoverzekering is niet de juiste manier om te besparen op de premie. Deze verzekeringsvorm biedt geen dekking tegen hagelschade en stormschade.

Kiezen voor kwaliteit tegen de laagste premie

Je kunt op twee manieren besparen op de autoverzekering. De dekking versoberen door het kiezen voor de goedkoopste verzekering (WA autoverzekering) is één optie. Of je gaat voor de beste dekking tegen een lage premie. Kiezen voor de WA beperkt casco of de WA casco biedt grote voordelen. Eén groot verschil met de WA-dekking is de dekking tegen stormschade. Door de klimaatsverandering krijgen we steeds vaker te maken met heftige weersomstandigheden. Stormschade en hagelschade komen hierdoor vaker voor. Uit voorzorg kun je de autoverzekering daar het beste op afstemmen.

Stormschades zijn vaak niet gering

Een boom of een afgebroken tak op de auto zorgt gelijk voor hoge kosten. Vaak gaat het om duizenden euro’s aan schade. Over hagelschade kunnen wij hetzelfde zeggen. Als er grote hagelstenen naar beneden vallen, raakt de auto van voor naar achteren volledig beschadigd. Grote kans op een total loss schade. Met andere woorden, de herstelkosten zijn hoger dan de dagwaarde van de auto. Dit soort kosten wil je natuurlijk wel verzekerd hebben. Ook voor oudere auto’s kan de uitgebreidere autoverzekering mogelijk uit.

Wat kost de WA beperkt casco meer dan de WA autoverzekering?

Het verschil in premie is niet voor alle autoverzekeringen gelijk. Vooral het aantal opgebouwde schadevrije jaren speelt hierin een belangrijke rol. Met veel schadevrije jaren gaat het vaak maar om een verschil van een paar euro’s per maand. Met weinig schadevrije jaren kan het verschil in de tientallen euro’s per maand lopen. Stormschade zorgt gelijk voor kostbare reparaties, dus ook bij grote verschillen in de premie is het kiezen voor de WA beperkt casco in plaats van de WA het overwegen waard.

Win vooral advies in

Trouw blijven aan de verzekeraar is niet altijd verstandig. Eigenlijk zou je jaarlijks advies moeten inwinnen over de autoverzekering. Voor een goede vergelijking moet je wel weten wat de verschillen per verzekeraar zijn.

Kindje op komst? – Wat betekent het financieel?
19/12/2018

Gezinsuitbreiding zorgt ook voor een stijging van de uitgaven. Welke kosten kun je rekening mee houden bij en na de bevalling?

Lees artikel

Wanneer sluit je een CAR verzekering af?
18/12/2018

De Constructie All Risk verzekering (CAR) is voor bepaalde bedrijven een belangrijke verzekering. Wat heb je aan een dergelijke verzekering?

Lees artikel

Autoverzekering – Welke termen hoor je vaak?
14/12/2018

Van sommige veel gebruikte termen voor de autoverzekeringen wordt uitgegaan dat je ze kent, maar wat betekenen ze eigenlijk? Wij leggen ze in heldere taal uit.

Lees artikel

Laat de AOV zo lang mogelijk doorlopen
13/12/2018

Stem de arbeidsongeschiktheidsverzekering bij voorkeur af op de begindatum van jouw pensioen. Helaas is dat niet altijd mogelijk.

Lees artikel