Stormschades komen steeds vaker voor. Let hier op bij het verzekeren van jouw auto. Met de WA autoverzekering keert jouw verzekeraar de schade namelijk niet uit.Ga terug naar het artikeloverzicht


Bij stormschade en hagelschade aan jouw auto lopen de herstelkosten vaak in de duizenden euro’s. Je kunt het dus maar beter meeverzekerd hebben.

Bij het verzekeren van een auto wil je niet teveel betalen. Dat is voor te stellen, maar kies het liefst wel voor een ruime dekking. Dat is ook de kracht van een goed onderbouwd advies. Je wilt namelijk de meest uitgebreide dekking tegen de laagst mogelijke premie. Kiezen voor de goedkoopste WA autoverzekering is niet de juiste manier om te besparen op de premie. Deze verzekeringsvorm biedt geen dekking tegen hagelschade en stormschade.

Kiezen voor kwaliteit tegen de laagste premie

Je kunt op twee manieren besparen op de autoverzekering. De dekking versoberen door het kiezen voor de goedkoopste verzekering (WA autoverzekering) is één optie. Of je gaat voor de beste dekking tegen een lage premie. Kiezen voor de WA beperkt casco of de WA casco biedt grote voordelen. Eén groot verschil met de WA-dekking is de dekking tegen stormschade. Door de klimaatsverandering krijgen we steeds vaker te maken met heftige weersomstandigheden. Stormschade en hagelschade komen hierdoor vaker voor. Uit voorzorg kun je de autoverzekering daar het beste op afstemmen.

Stormschades zijn vaak niet gering

Een boom of een afgebroken tak op de auto zorgt gelijk voor hoge kosten. Vaak gaat het om duizenden euro’s aan schade. Over hagelschade kunnen wij hetzelfde zeggen. Als er grote hagelstenen naar beneden vallen, raakt de auto van voor naar achteren volledig beschadigd. Grote kans op een total loss schade. Met andere woorden, de herstelkosten zijn hoger dan de dagwaarde van de auto. Dit soort kosten wil je natuurlijk wel verzekerd hebben. Ook voor oudere auto’s kan de uitgebreidere autoverzekering mogelijk uit.

Wat kost de WA beperkt casco meer dan de WA autoverzekering?

Het verschil in premie is niet voor alle autoverzekeringen gelijk. Vooral het aantal opgebouwde schadevrije jaren speelt hierin een belangrijke rol. Met veel schadevrije jaren gaat het vaak maar om een verschil van een paar euro’s per maand. Met weinig schadevrije jaren kan het verschil in de tientallen euro’s per maand lopen. Stormschade zorgt gelijk voor kostbare reparaties, dus ook bij grote verschillen in de premie is het kiezen voor de WA beperkt casco in plaats van de WA het overwegen waard.

Win vooral advies in

Trouw blijven aan de verzekeraar is niet altijd verstandig. Eigenlijk zou je jaarlijks advies moeten inwinnen over de autoverzekering. Voor een goede vergelijking moet je wel weten wat de verschillen per verzekeraar zijn.

Een hypotheek afsluiten zonder een overlijdensrisicoverzekering?
19/04/2019

Een overlijdensrisicoverzekering is vaak niet meer verplicht bij het afsluiten van een hypotheek, maar verstandig is het wel. Wat maakt deze verzekering zo belangrijk?

Lees artikel

Binnen één dag geld overmaken wordt mogelijk
17/04/2019

Binnenkort wordt het mogelijk om binnen 5 seconden bedragen over te boeken. Begin juli moet het systeem werken bij 7 Nederlandse banken. Wat ga je ervan merken?

Lees artikel

Een te laag verzekerd bedrag in de woonverzekering voorkomen
12/04/2019

Een te laag verzekerd bedrag in de woonverzekeringen kan grote gevolgen hebben bij schade. Hoe worden de verzekerde bedragen van de inboedelverzekering en de opstalverzekering vastgesteld?

Lees artikel

Maximale bestedingsvrijheid in plaats van maximale hypotheek?
10/04/2019

Vaak wordt er voor een hypotheek uitgegaan van wat het maximale op basis van het inkomen is, maar is dat wel verstandig? Misschien passen de hypotheeklasten niet binnen jouw budget.

Lees artikel