De energielasten zullen de komende jaren sterk stijgen. Vooral bedrijven gaan dit merken. Wat kunnen ondernemers hier tegen doen?Ga terug naar het artikeloverzicht


Snijden in de maandelijkse energierekening is een effectieve manier om de winst te verhogen. Hoe doe je dat en wat is het effect?

In 2019 zal de energierekening omhoog gaan. Hoeveel dat zal zijn is afhankelijk van het verbruik. Door kleine investeringen kun je de rekening drukken en de totale lasten misschien zelfs verlagen ten opzichte van het jaar 2018. Pas onze tips gelijk toe en spaar ook nog eens het milieu.

Op verlichting kun je een grote besparing behalen

De kosten van verlichting bepalen voor een groot deel de totale kosten van de elektriciteit. Verlichting kan zelfs meer dan de helft van de rekening beslaan. Minder verlichting aan is vaak geen optie. Goede verlichting is namelijk belangrijk om goed te kunnen werken. Ook overdag kun je niet zonder goede verlichting. Aan de lichtinval door de ramen heb je waarschijnlijk niet voldoende. Het vervangen van gloeilampen, tl-verlichting en spaarlampen door led lampen vergt een eenmalige investering, maar deze investering verdien je terug.

Verdiep je in jouw energiecontract

Bepaalde instanties richten zich voor het aan de man brengen van energiecontracten op ondernemers. Met koude acquisitie bellen ze ondernemers met een energiedeal. Hier zitten dubieuze partijen tussen waar je liever geen contract mee afsluit. Je kunt beter zelf een uurtje vrij maken en kijken of het huidige energiecontract nog steeds de beste keuze is. Vooral als het contract al jaren loopt, kan het uit om je er even in te verdiepen.

Kies voor een energiecontract met een vaste looptijd

In stapjes moeten we over naar duurzame energie. Bedrijven zijn grootverbruikers van energie, dus ga er maar vanuit dat de lasten de komende jaren stijgen. Daar kun je weinig tegen doen. Ook met een contract tegen een vast tarief heb je nog steeds last van stijgende belastinguitgaven. Toch kan het slim zijn om te kiezen voor een vast tarief. Het is namelijk niet uit te sluiten dat de energiekosten nog verder stijgen door het streven naar duurzaamheid.

Maak inzichtelijk wat de grootverbruikers zijn en pak deze aan

Bij bedrijfsmiddelen wordt er vooral gelet op de afschrijving en de hoogte van de onderhoudskosten. Neem ook eens de kosten van het verbruik mee. Een oude heftruck of machine levert mogelijk nog steeds de diensten die je ervan mag verwachten, maar hoe zit het met het verbruik? Door dit mee te nemen in de overweging om ermee door te gaan of te vervangen, wordt voor grootverbruikers eerder besloten om toch maar tot vervanging over te gaan.

Voorkom schade aan jouw huis tijdens de vakantie
14/06/2019

Tijdens jouw vakantie heb je een grotere kans op schade aan jouw huis. Ook met een goede inboedel- en opstalverzekering kun je schade beter voorkomen of beperkt houden.

Lees artikel

Kiezen voor een persoonlijke lening
12/06/2019

De persoonlijke lening wordt steeds populairder en het doorlopend krediet steeds minder populair. Waar wordt dit door veroorzaakt?

Lees artikel

Wat maakt de inboedelverzekering noodzakelijk?
07/06/2019

De inboedelverzekering biedt dekking tegen schade door brand, maar de dekking is veel ruimer dan dat. Wat mag je van de inboedelverzekering verwachten?

Lees artikel

Veel Nederlanders lopen toeslagen mis
05/06/2019

Nederlanders met een naar verhouding laag inkomen hebben recht op toeslagen, maar ze moeten wel zelf in actie komen. Vooral met een variabel inkomen is het lastig inschatten waar recht op bestaat.

Lees artikel