Een autoverzekering afsluiten is niet alleen maar premies vergelijken en de goedkoopste afsluiten. Er zijn meer zaken waar je op let bij het kiezen van een autoverzekering.Ga terug naar het artikeloverzicht


Bij het kiezen van een autoverzekering let je vooral op de premie. Toch zijn er meer factoren waar je rekening mee moet houden.

Je wilt jouw auto zo goed mogelijk verzekeren tegen een zo laag mogelijke premie. Daar ben je niet uniek in, dat wil iedereen namelijk. Het kiezen van een autoverzekering lijkt eenvoudig, maar kies een verzekering niet uitsluitend op de hoogte van de premie. Daar kun je bij schade spijt van krijgen. Bij schade weet je namelijk pas waar je premie voor hebt betaald. Met een goed onderbouwd advies kom je tot de beste autoverzekering tegen een aantrekkelijke premie. Wat zijn belangrijke aandachtspunten?

Stem de dekking goed af op jouw auto en jouw portemonnee

De goedkoopste autoverzekering biedt alleen dekking tegen schade aan anderen, de zogenaamde WA autoverzekering. Voor een auto met een geringe waarde kan dit de juiste verzekeringsvorm zijn. Ga bij voorkeur voor een ruimere dekking. De hogere premie valt namelijk vaak wel mee, vooral als je veel schadevrije jaren hebt. Met de WA + beperkt casco ben je iets duurder uit, maar bij schade door ruitbreuk, stormschade en bij diefstal van de auto draagt de verzekeraar de kosten. Voor een redelijk nieuwe auto is de WA + volledig casco de verstandigste keuze.

Ga slim om met schadevrije jaren

Bij het aanschaffen van een tweede auto kun je bij veel verzekeraars gebruik maken van de tweede auto regeling. Dat wil zeggen dat je met de tweede auto mee kunt liften op de opgebouwde schadevrije jaren in de andere autoverzekering. De verzekeraar geeft jou geen schadevrije jaren cadeau, maar wel een korting. Een andere mogelijkheid is om schadevrije jaren in te zetten voor het motorrijtuig waarmee je de grootste besparing kunt behalen. Je hebt bijvoorbeeld een oude camper die WA verzekerd is. In de polis zitten 10 schadevrije jaren. Daarnaast heb je een WA + volledig casco verzekerde auto met maar twee schadevrije jaren. Het kan slim zijn om de jaren over te zetten naar de autoverzekering. Dat kunnen wij voor jou regelen.

Let ook op de voorwaarden van de autoverzekering

Verzekeraars bieden vrijwel gelijke autoverzekeringen aan. Toch kunnen de kleine verschillen in de polisvoorwaarden bij schade een groot verschil maken. Neem bijvoorbeeld de nieuwwaarderegeling. Autoverzekeringen met deze regeling in de voorwaarden gaan bij schade uit van de nieuwwaarde van de auto. Bij een kostbare schade kan dit een groot verschil maken in de hoogte van de uitkering. Of er geldt een extra eigen risico bij een veroorzaakte schade door een jonge bestuurder. Met een persoonlijk advies krijg je de autoverzekering die het beste past bij jouw situatie.

Bij het verzekeren via een adviseur kun je ook rekenen op hulp en ondersteuning bij schade. Daar ben je waarschijnlijk erg blij mee bij een schade.

Voorkom schade aan jouw huis tijdens de vakantie
14/06/2019

Tijdens jouw vakantie heb je een grotere kans op schade aan jouw huis. Ook met een goede inboedel- en opstalverzekering kun je schade beter voorkomen of beperkt houden.

Lees artikel

Kiezen voor een persoonlijke lening
12/06/2019

De persoonlijke lening wordt steeds populairder en het doorlopend krediet steeds minder populair. Waar wordt dit door veroorzaakt?

Lees artikel

Wat maakt de inboedelverzekering noodzakelijk?
07/06/2019

De inboedelverzekering biedt dekking tegen schade door brand, maar de dekking is veel ruimer dan dat. Wat mag je van de inboedelverzekering verwachten?

Lees artikel

Veel Nederlanders lopen toeslagen mis
05/06/2019

Nederlanders met een naar verhouding laag inkomen hebben recht op toeslagen, maar ze moeten wel zelf in actie komen. Vooral met een variabel inkomen is het lastig inschatten waar recht op bestaat.

Lees artikel