Arbeidsongeschiktheid

Als werknemer dien je veelal zelf zorg te dragen voor je inkomen bij arbeidsongeschiktheid. Vanuit de overheid is er op dit gebied niets verzekerd.

Hierdoor ben je bij langdurige arbeidsongeschiktheid aangewezen op je vermogen, het inkomen van je partner, of uiteindelijk de participatie (beter bekend als bijstand).

Bij een goed advies stemmen wij de arbeidsongeschiktheidsverzekering af op je persoonlijke situatie. Hierbij houden wij rekening met je eigen financiële middelen, je afhankelijkheid van je eigen inkomen, je lasten en vele andere zaken.

Wij zorgen dat je een passende verzekering hebt, die tevens betaalbaar blijft. 
De laatste 15 jaar zijn de premies voor arbeidsongeschiktheidsverzekeringen sterk gedaald. Het bezwaar dat een arbeidsongeschiktheidsverzekering duur is, is daardoor vaak niet gegrond. 

Bij de acceptatie van een arbeidsongeschiktheid worden altijd vragen gesteld over je gezondheid. Het is van belang om hier goed mee om te gaan. Om in de toekomst dekkingsproblemen te voorkomen, is het van belang de verzekeraar goed en volledig te informeren. Zij kan zich dan bij een claim niet beroepen op klachten uit het verleden die bij de verzekeraar niet bekend zijn.

Ziektewet en WIA

Wel heeft de verzekeraar de mogelijkheid om beperkingen in de dekking op te nemen of een aangepaste premie te vragen. Het is zelfs mogelijk dat de verzekeraar je niet accepteert. 
Hierom is het voor starters van belang de dekking voor Ziektewet en WIA vrijwillig voort te zetten. Je behoudt dan dezelfde dekking als werknemers hebben. Deze is niet zo goed als een individuele arbeidsongeschiktheidsverzekering, maar altijd beter dan onverzekerd zijn.

Speciale aandacht hebben wij voor de DGA (Directeur Grootaandeelhouder) met een minderheidsbelang. 
Hierbij is het de vraag of deze in het publieke bestel verzekerd is voor de werkloosheidswet en WIA, of dat deze zichzelf dient te verzekeren middels een arbeidsongeschiktheidsverzekering. 
Van belang hierbij is dat gekeken wordt naar zeggenschap. Dit is bepalend voor de toe te passen dekking.

Broodfonds

Opkomend in de arbeidsongeschiktheidsmarkt zijn de broodfondsen. Dit kan een goede oplossing zijn voor korte arbeidsongeschiktheid. De uitkering duurt maximaal twee jaar.
Een broodfonds kan in combinatie met een arbeidsongeschiktheidsverzekering gesloten worden. Hiermee combineer je het beste van twee werelden.

Onze specialisten hebben ruime ervaring in het individuele arbeidsongeschiktheidsadvies en voorzien je graag van een passende oplossing.

Advies nodig?
Bel of mail ons!

Heb je vragen over bedrijfsverzekeringen, pensioen, hypotheek of andere financiële vraagstukken?

Neem dan direct contact met ons op.
Mail info@klasseadvies.nl