Collectieve pensioenregeling verplicht

Een pensioenregeling is voor veel werknemers een belangrijke arbeidsvoorwaarde

Voor een groot deel van de werknemers is het pensioen bij cao geregeld, zij zijn dan verplicht aangesloten bij een bedrijfstakpensioenfonds.

Zelf pensioenregeling inrichten

Maar voor een groot aantal branches is geen bedrijfstakpensioenfonds van toepassing. Werkgevers in deze branches zijn vrij zelf een pensioenregeling in te richten. Klasse Advies kan je bijstaan in het samenstellen van een passende en marktconforme pensioenregeling. Wij hebben ervaring in verschillende branches:

  • Pensioen voor ICT-bedrijven
  • Pensioen voor groothandels
  • Pensioen voor accountancy, fiscalisten en boekhoudkantoren
  • Pensioen voor uitzend en detacheringsbedrijven
  • Pensioen voor marketingbureau’s

Je kan bij ons terecht voor advies over een nieuwe pensioenregeling, maar ook bij verlenging van de bestaande pensioenregeling, inclusief (verregaande) aanpassing van de pensioenregeling. Hoe uitdagender je vraagstuk, hoe leuker onze adviseurs het vinden. Daarbij ligt onze kwaliteit vooral in een heldere uiteenzetting van de mogelijkheden, waarbij de eisen van zowel de werkgever als werknemer door ons in ogenschouw gehouden worden.

Meer dan duizend pensioenen in beheer

Inmiddels beheren wij tientallen pensioenregelingen van meer dan duizend werknemers. Hierbij organiseren wij de administratieve afwikkeling met de uitvoerder, maar nog belangrijker; we zorgen ook dat de werkgever een goede pensioencommunicatie met zijn werknemers uitvoert.

Wil je weten wat we voor jou kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op