Risicoanalyse

Natuurlijk kun je alles verzekeren, maar je hoeft niet alles te verzekeren.

Een risicoanalyse kost je op korte termijn wat tijd, maar levert je op termijn veel voordeel op. Wat te denken van een schade die, door foute voorwaarden of clausules, niet gedekt is, terwijl je dat wel verwachtte. Naast flinke financiële schade, levert het je ook veel zorgen op. Onze specialisten voorkomen dat. 

Bedrijfsrisico’s inzichtelijk

Te beginnen met een uitgebreide analyse om al de bedrijfsrisico’s inzichtelijk te maken. Deze risico’s hebben betrekking op de bedrijfsmiddelen, aansprakelijkheidsrisico’s, transport, bedrijfseigendom en bijvoorbeeld je personeel.

Daarom brengen wij deze eerst in kaart. Als wij een risicoanalyse maken, brengen wij uitgebreid in beeld welke verzekerbare risico’s je bedrijf loopt. Deze bespreken wij met je: hoe kun en wil je hier mee om gaan. 

Marktanalyse uitvoeren

Aan de hand van de risico’s gaan we na welke je reeds hebt verzekerd, waarna we een marktanalyse uitvoeren. Hierbij zoeken wij de best bij jouw risico’s passende verzekeringen tegen de beste premies in de markt. 

Daarbij kijken wij ook naar zaken die belangrijk zijn voor uw bedrijf en/of die geëist worden door de verzekeraar. Zo kunnen wij voorzien in een goede risico inventarisatie & evaluatie, kortweg RI&E. Wij zorgen voor een goede afstemming van de preventie-eisen zoals alarm en een elektrische keuring.

Na de risicoanalyse maken wij een plan van aanpak. Uiteindelijk bespreken wij onze bevindingen met je aan de hand van een uitgebreide rapportage. Aan de hand van deze bespreking bepalen wij jouw totale verzekeringspakket. Met jouw akkoord kopen we deze voor je in en nemen wij het pakket in beheer.

Advies nodig?
Bel of mail ons!

Heb je vragen over bedrijfsverzekeringen, pensioen, hypotheek of andere financiële vraagstukken?

Neem dan direct contact met ons op.
Mail info@klasseadvies.nl